רעיונות למתכונים קלים לשבת

קרדיט תמונה: freepik

איזה כיף לבשל בשביל שבת, כשכל המשפחה יושבת סביב השולחן ונהנית ממטעמים חמים וביתיים? מתחשק לך שיהיה לך מתכונים מנצחים שיגרמו לכל המשפחה להתענג לאורך כל השבת? רוצה שיהיה בבית ריח מטריף שיגרום לכולם לחכות לסוף השבוע? אספנו עבורך מתכונים מעולים שיהפכו את השבתות בבית לחגיגה קולינרית. 

עוף בתנור: עם בצלצלי שאלוט, משמשים וטימין

אחד המתכונים הטעימים, במיוחד לחודשי החורף הקרירים בהם מתחשק לנו אוכל מנחם, ביתי ומלוח הוא העוף בתנור. המתכון שאנחנו רוצים להכיר לכם היום הוא של עוף עם בצלצלי שאלוט עם משמשים וטימין. מדובר על שילובים ייחודיים מלוח ומתוק, יחד עם ארומות משגעות של טימין שהופכות את התבשיל לחגיגת טעמים. 

התבשיל הינו בדרגת קושי קלה, הוא מתאים לשש עד שמונה מנות ומצריך רכיבים רבים כמו שיני שום, שמן, צרור כוסברה, גבעולי טימין, ריבת משמש, סויה ואבקת קארי. כמובן שהתבשיל מצריך עוף ותנור איכותי כשתחילת המתכון הוא בטיגון העוף וסופו בצליה בתנור של חצי שעה בתוך הסיר עם כל התבלינים והמרכיבים. מתכון קל, פשוט ומאוד טעים. 

צלי חגיגי של עוף, פטריות שינוקי ובצלים

בא לכם עוד מנה משגעת שניתן להגיש בשבת ולהתענג עליה ועל הריחות שהיא מפיצה בבית? צלי עוף חגיגי עם פטריות שינוקי ובצלים נחשב למתכון דגל של בתים רבים מתוך מתכונים לשבת להם טעם של בית. בשביל המתכון הזה צריך להצטייד בחומרי גלם איכותיים, בין היתר בשתי חבילות פטריות שינוקי, ארבעה כרעי עוף, כורכום וקינמון. הרוטב אמנם כולל בתוכו מרכיבים רבים דבש, יין אדום, כרישה, בצלצלי שאלוט וצימוקי אוכמניות, אך סמכו עלינו כשאנחנו אומרים שזה משתלם לגמרי. בסוף, אי אפשר להוציא מתכון מנצח מבלי לעשות מעט מאמץ, אבל במקרה הזה מדובר על אוכל שיגרום למשפחה ולחברים עונג אמיתי. 

קציצות ברוטב אפונה ופטריות שי-מג'י

מתחשק לכם תבשיל קצת אחר? את הקציצות ברוטב אפונה ופטריות שי-מג'י אי אפשר להפסיק לאכול, ולכן המתכון הזה הוא אחד המומלצים עלינו ביותר. מה צריך בשביל הכנת המנה הטעימה הזו? בשר עוף טחון, בצל, ביצים ופירורי לחם ובהרט. לרוטב הייחודי יש צורך בפטריות שי-מג'י, שקית של אפונה, עלי מרווה, שורש כורכום ועגבניות לחות וחתוכות לרצועות. הבישול של המנה לא מסובך בכלל, הוא מצריך הבנה של תהליכי הכנה, למשל, את הקציצות יש לעשות רק עם ידיים רטובות כדי לזכות בצורה העגולה השלמה, את התבלינים כדאי לפתוח בשמן, ואת בהצל מומלץ להצהיב אבל לא לשרוף. 

מדוע לבחור במתכוני התבשיל הייחודיים? 

כולם רוצים שבשבת הבית שלהם יתמלא בריח תבשילים משכר שניתן להריח בכל החדרים. יש משהו מנחם בתבשילי העוף והבשר, בתחושה המשביעה שהם מעניקים ובהתאמה שלהם לארוחות ערב וצהריים שהופכת אותם לתבשילים מומלצים במיוחד. הבחירה במתכוני התבשיל יקצרו מחמאות, יהפכו את בני הבית לשבעים ומרוצים ויקפיצו את הרמה הקולינרית של הבית בכמה דרגות. 

לסיכום, שלושת המתכונים שלפניכם יסייעו להשיג את התוצאות, במיוחד אם קיים רצון להפוך את המטבח הביתי למשודרג, מעודכן ומלא בטעמים וריחות של בריאות. מה נותר עוד לעשות? לצאת לדרך ולהתחיל לבשל!

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

שוקולד
בלוג

המדריך המושלם למארזי שוקולד

כשזה מגיע להענקת מתנות או להתפנק עם פינוק מתוק, קופסאות שוקולד הן בחירה נצחית. מכמהין אלגנטי ועד קרמל קרמי, יש קופסת שוקולד המתאימה לכל טעם ואירוע.

תמונה הממחישה את תהליך חליטת הקפה, מדגישה את השינוי מפולי קפה לכוס קפה מפתה.
בלוג

הקשר בין שיטות חליטה לאיכות קפה

לשיטת הבישול תפקיד מכריע בקביעת איכות הקפה שמגיע בסופו של דבר לכוס שלך. כל טכניקת חליטה, בין אם זו מזיגה, עיתונות צרפתית או אספרסו, מציעה סט ייחודי של יתרונות ואתגרים המשפיעים ישירות על הטעם, הארומה והחוויה הכוללת של הקפה. גורמים כמו טמפרטורת המים, גודל הטחינה וזמן המיצוי כולם פועלים בצורה שונה בהתאם לשיטה המשמשת, מה שמוביל לתוצאות משתנות בכוס הסופית.יתרה מכך, שיטת הבישול משפיעה על פרופיל הטעמים של הקפה על ידי השפעה על מיצוי התרכובות מהפולים. לדוגמה, זמן מיצוי ארוך יותר בשיטות כמו חליטה קרה יכול לגרום לכוס חלקה יותר ופחות חומצית, בעוד שזמן מיצוי קצר יותר באספרסו יכול לייצר טעם עשיר ונועז עם גוף מרוכז. הבנה של האופן שבו כל שיטת חליטה מתקשרת עם שאריות הקפה מאפשרת לבריסטות ולחובבי קפה להתאים את תהליך הבישול שלהם כדי להשיג את פרופיל הטעם הרצוי.

התפנקו ביוקרה: האירוע הביתי היוקרתי שלכם עם שף פרטי

בכל הנוגע לאירוח אירוע בלתי נשכח, ישנו טרנד חדש שכובש בסערה את סצנת היוקרה – העסקת שף פרטי לאירוע הביתי היוקרתי שלכם. חלפו הימים של שירותי קייטרינג מסורתיים; כעת, אתה יכול להביא את חווית האוכל המשובחת ישירות אל מפתן ביתך.

חקר את ההשפעה האמנותית: כיצד שפים רותמים מגשי פירות כדי להעלות את חווית האוכל

בכל הנוגע ליצירות מופת קולינריות, לשפים עומדים לרשותם מגוון טכניקות להעצמת חווית האוכל. טכניקה כזו שצברה פופולריות בשנים האחרונות היא השימוש במגשי פירות. סידורים אלה שנאספו בקפידה לא רק מוסיפים אלמנט מדהים מבחינה ויזואלית לשולחן אלא גם מביאים פרץ של טעמים ומרקמים טריים כדי להשלים את הארוחה.

7 סיבות משכנעות לבחור בשירותי קייטרינג לכל אירוע

בכל הנוגע לארגון אירוע, בין אם מדובר באירוע חברה, חתונה או מסיבה פרטית, שירותי קייטרינג מציעים מומחיות מקצועית שיכולה להעלות את החוויה. לקייטרינג ידע וניסיון רב בתכנון, הכנה והגשת אוכל למפגשים גדולים, המבטיחים שכל היבט של החוויה הקולינרית יתבצע ללא דופי.

WhatsApp
היי, ניתן להשיג אותנו גם בווטסאפ, הקליקו מטה על הכפתור