איזה כיף לבשל בשביל שבת, כשכל המשפחה יושבת סביב השולחן ונהנית ממטעמים חמים וביתיים? מתחשק לך שיהיה לך מתכונים מנצחים שיגרמו לכל המשפחה להתענג לאורך כל השבת? רוצה שיהיה בבית ריח מטריף שיגרום לכולם לחכות לסוף השבוע? אספנו עבורך מתכונים מעולים שיהפכו את השבתות בבית לחגיגה קולינרית.
עוף בתנור: עם בצלצלי שאלוט, משמשים וטימין
אחד המתכונים הטעימים, במיוחד לחודשי החורף הקרירים בהם מתחשק לנו אוכל מנחם, ביתי ומלוח הוא העוף בתנור. המתכון שאנחנו רוצים להכיר לכם היום הוא של עוף עם בצלצלי שאלוט עם משמשים וטימין. מדובר על שילובים ייחודיים מלוח ומתוק, יחד עם ארומות משגעות של טימין שהופכות את התבשיל לחגיגת טעמים.
התבשיל הינו בדרגת קושי קלה, הוא מתאים לשש עד שמונה מנות ומצריך רכיבים רבים כמו שיני שום, שמן, צרור כוסברה, גבעולי טימין, ריבת משמש, סויה ואבקת קארי. כמובן שהתבשיל מצריך עוף ותנור איכותי כשתחילת המתכון הוא בטיגון העוף וסופו בצליה בתנור של חצי שעה בתוך הסיר עם כל התבלינים והמרכיבים. מתכון קל, פשוט ומאוד טעים.
צלי חגיגי של עוף, פטריות שינוקי ובצלים
בא לכם עוד מנה משגעת שניתן להגיש בשבת ולהתענג עליה ועל הריחות שהיא מפיצה בבית? צלי עוף חגיגי עם פטריות שינוקי ובצלים נחשב למתכון דגל של בתים רבים מתוך מתכונים לשבת להם טעם של בית. בשביל המתכון הזה צריך להצטייד בחומרי גלם איכותיים, בין היתר בשתי חבילות פטריות שינוקי, ארבעה כרעי עוף, כורכום וקינמון. הרוטב אמנם כולל בתוכו מרכיבים רבים דבש, יין אדום, כרישה, בצלצלי שאלוט וצימוקי אוכמניות, אך סמכו עלינו כשאנחנו אומרים שזה משתלם לגמרי. בסוף, אי אפשר להוציא מתכון מנצח מבלי לעשות מעט מאמץ, אבל במקרה הזה מדובר על אוכל שיגרום למשפחה ולחברים עונג אמיתי.
קציצות ברוטב אפונה ופטריות שי-מג'י
מתחשק לכם תבשיל קצת אחר? את הקציצות ברוטב אפונה ופטריות שי-מג'י אי אפשר להפסיק לאכול, ולכן המתכון הזה הוא אחד המומלצים עלינו ביותר. מה צריך בשביל הכנת המנה הטעימה הזו? בשר עוף טחון, בצל, ביצים ופירורי לחם ובהרט. לרוטב הייחודי יש צורך בפטריות שי-מג'י, שקית של אפונה, עלי מרווה, שורש כורכום ועגבניות לחות וחתוכות לרצועות. הבישול של המנה לא מסובך בכלל, הוא מצריך הבנה של תהליכי הכנה, למשל, את הקציצות יש לעשות רק עם ידיים רטובות כדי לזכות בצורה העגולה השלמה, את התבלינים כדאי לפתוח בשמן, ואת בהצל מומלץ להצהיב אבל לא לשרוף.
מדוע לבחור במתכוני התבשיל הייחודיים?
כולם רוצים שבשבת הבית שלהם יתמלא בריח תבשילים משכר שניתן להריח בכל החדרים. יש משהו מנחם בתבשילי העוף והבשר, בתחושה המשביעה שהם מעניקים ובהתאמה שלהם לארוחות ערב וצהריים שהופכת אותם לתבשילים מומלצים במיוחד. הבחירה במתכוני התבשיל יקצרו מחמאות, יהפכו את בני הבית לשבעים ומרוצים ויקפיצו את הרמה הקולינרית של הבית בכמה דרגות.
לסיכום, שלושת המתכונים שלפניכם יסייעו להשיג את התוצאות, במיוחד אם קיים רצון להפוך את המטבח הביתי למשודרג, מעודכן ומלא בטעמים וריחות של בריאות. מה נותר עוד לעשות? לצאת לדרך ולהתחיל לבשל!