טיפול בבישול

צילום:freepik

מטפלים ופסיכולוגים מוצאים דרכים רבות כדי לעזור למטופלים שלהם לבטא את עצמם ואת המצוקות שלהם וגם למצוא את הדרך הטובה ביותר להשתקם ולהתמודד עם הבעיות שלהם. לא תמיד נוהגים לעשות זאת בשיחות הקונבנציונליות אלא גם בעזרת שלל דרכים נוספות כמו טיפול באמנויות, בתנועה ועוד. אחת השיטות הייחודיות שעוזרות להגיע למטופל בדרך אחרת ולחשוף אותו לאמצעי ריפוי אחרים היא קולינארי ארט תרפי – טיפול  באמצעות בישול. זוהי שיטה חדשה יחסית שמתאימה בעיקר למי שהשיטה הזאת מדברת בדיוק לקשיים מסוימים.

על מה מבוסס טיפול בבישול?

בישול ואוכל מטפלים בצורך הבסיסי ביותר של האדם שאינו משתנה מאז לידתו. המשמעויות של אוכל והזנה כל כך מהותיות ומרכזיות שהן חלק בלתי נפרד מההתפתחות שלנו כבני אדם. זה גם חלק מרכזי מאוד בהתפתחות הרגשית והנפשית שלנו כשזה מתחבר לחוויות ילדות ולדרך שבה גדלנו וטיפלו בנו. לא פלא שרבים רואים באוכל נחמה גדולה או אויב, כאשר זה מייצג בעיות או חוויות חיוביות שמלוות אותנו. זה חלק מבניית הבית והמשפחה ומה שאנחנו חושבים על אוכל זה גם מה שבונה את הזהות שלנו.

הישרדות ואכילה

אכילה ובישול הם גם חלק בלתי נפרד מההישרדות שלנו ומהכושר שלנו להחזיק מעמד ולהתגבר על קשיים. לכן כל עיסוק באוכל ובבישול יכול לחשוף אצלנו יכולות ומיומנויות שעוזרות לנו לחשוב על עצמנו בדרך חיובית יותר, וגם לבנות בנו אמון באחרים, אמון בעצמנו, דימוי עצמי מחוזק וביטחון עצמי בכוחנו. אנחנו יכולים לשרוד כאשר אנחנו מטפלים בעצמנו ויכולים לעשות זאת בדרך הטובה ביותר. זה כמובן חלק מהיכולת שלנו לטפל באחרים, במשפחה, בילדים, בקרובים. זה מלמד אותנו על עצמנו ועל היחס לאחרים שתלויים בנו.

אינטימיות ומשפחתיות

טיפול בבישול מגלה לנו גם על היחס שלנו לפיתוח אינטימיות וקרבה משפחתית ועד כמה אנחנו בורחים מהן ולא מצליחים לבנות אותן. כשאנחנו לומדים לבשל ולעסוק בחומרים ובכלים ולארגן את הבישולים אנחנו לומדים גם לארגן את סביבת חיינו הקרובה ולהתייחס למי שאנחנו מטפלים בו ומאכילים אותו. קוראים לזה בלשון מקצועית התקשרות ומערכות יחסים בין אובייקטים שונים ומיומנות ביצירת קשרים, וזה מה שהטיפול יכול לעזור לנו בו. בישול יכול גם להעלות זיכרונות שבהם מטפלים תוך כדי כך.

אכול כהזנה כפולה – רגשית וגופנית

האישיות שלנו נבנית כתוצאה מהזהות שאנחנו יוצרים לעצמנו וחלק מזה מבוסס על מיומנויות שלנו. בישול הוא מקצוע אצל רבים אבל גם מיומנות בסיסית של כולנו. אנחנו צריכים לדאוג לעצמנו וזה התפקיד שלנו לוודא שאנחנו יכולים לדאוג לכך. יש הדדיות בין הזנה רגשית לבין הזנה גופנית. חלק מההזנה הרגשית שאנחנו מקבלים בא מההאכלה של אחרים ומהיכולת שלנו לבשל וזה מקנה לנו את החיזוק לזהות שלנו כבעלי יכולת טובה יותר להתמודד עם צרכים שלנו ושל אחרים. אוכל הוא לא רק טעים אלא גם בריא וזה עוזר לנו להרגיש כשירים לכל דבר.

טיפול תוך כדי עבודה

מלבד הבישול עצמו ותוצריו, העבודה עצמה עוזרת לנו בזמן שבו אנחנו לא יכולים לבטא במילים את התחושות אבל הן מקבלות ביטוי בביצוע פעולות. יש משהו מרגיע בפעילות מסודרת לפי הנחיות שמכניס את המטופל לרוטינה שמועילה לו תוך כדי העבודה. היצירתיות שהוא נזקק לה חושפת לעיניו עד לאן הוא יכול להגיע אם רק ירשה לעצמו להשתחרר ולהאמין בעצמו והתוצאה הטעימה שמוגשת לאנשים מחזירה לו את האמון ביכולות שלו. לכל פעולה מעשית גם משמעות רגשית וגם מגלה את הלך המחשבה של המטופל, מה שעוזר למטפל להבין טוב יותר את הבעיה ואת הפתרון לה.

שתפו פוסט זה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ליצירת קשר מוזמנים להשאיר פרטים

שוקולד
בלוג

המדריך המושלם למארזי שוקולד

כשזה מגיע להענקת מתנות או להתפנק עם פינוק מתוק, קופסאות שוקולד הן בחירה נצחית. מכמהין אלגנטי ועד קרמל קרמי, יש קופסת שוקולד המתאימה לכל טעם ואירוע.

תמונה הממחישה את תהליך חליטת הקפה, מדגישה את השינוי מפולי קפה לכוס קפה מפתה.
בלוג

הקשר בין שיטות חליטה לאיכות קפה

לשיטת הבישול תפקיד מכריע בקביעת איכות הקפה שמגיע בסופו של דבר לכוס שלך. כל טכניקת חליטה, בין אם זו מזיגה, עיתונות צרפתית או אספרסו, מציעה סט ייחודי של יתרונות ואתגרים המשפיעים ישירות על הטעם, הארומה והחוויה הכוללת של הקפה. גורמים כמו טמפרטורת המים, גודל הטחינה וזמן המיצוי כולם פועלים בצורה שונה בהתאם לשיטה המשמשת, מה שמוביל לתוצאות משתנות בכוס הסופית.יתרה מכך, שיטת הבישול משפיעה על פרופיל הטעמים של הקפה על ידי השפעה על מיצוי התרכובות מהפולים. לדוגמה, זמן מיצוי ארוך יותר בשיטות כמו חליטה קרה יכול לגרום לכוס חלקה יותר ופחות חומצית, בעוד שזמן מיצוי קצר יותר באספרסו יכול לייצר טעם עשיר ונועז עם גוף מרוכז. הבנה של האופן שבו כל שיטת חליטה מתקשרת עם שאריות הקפה מאפשרת לבריסטות ולחובבי קפה להתאים את תהליך הבישול שלהם כדי להשיג את פרופיל הטעם הרצוי.

התפנקו ביוקרה: האירוע הביתי היוקרתי שלכם עם שף פרטי

בכל הנוגע לאירוח אירוע בלתי נשכח, ישנו טרנד חדש שכובש בסערה את סצנת היוקרה – העסקת שף פרטי לאירוע הביתי היוקרתי שלכם. חלפו הימים של שירותי קייטרינג מסורתיים; כעת, אתה יכול להביא את חווית האוכל המשובחת ישירות אל מפתן ביתך.

חקר את ההשפעה האמנותית: כיצד שפים רותמים מגשי פירות כדי להעלות את חווית האוכל

בכל הנוגע ליצירות מופת קולינריות, לשפים עומדים לרשותם מגוון טכניקות להעצמת חווית האוכל. טכניקה כזו שצברה פופולריות בשנים האחרונות היא השימוש במגשי פירות. סידורים אלה שנאספו בקפידה לא רק מוסיפים אלמנט מדהים מבחינה ויזואלית לשולחן אלא גם מביאים פרץ של טעמים ומרקמים טריים כדי להשלים את הארוחה.

7 סיבות משכנעות לבחור בשירותי קייטרינג לכל אירוע

בכל הנוגע לארגון אירוע, בין אם מדובר באירוע חברה, חתונה או מסיבה פרטית, שירותי קייטרינג מציעים מומחיות מקצועית שיכולה להעלות את החוויה. לקייטרינג ידע וניסיון רב בתכנון, הכנה והגשת אוכל למפגשים גדולים, המבטיחים שכל היבט של החוויה הקולינרית יתבצע ללא דופי.

WhatsApp
היי, ניתן להשיג אותנו גם בווטסאפ, הקליקו מטה על הכפתור